- 1 средно голям патладжа
- 3 скилидки чесън
- 400 гр. домати (пресни или обелени от консерва)
- 1 ч.л. захар
- 50 гр. рикота
- 150 гр. папарделе
- 4 с.л. зехтин
- сол
- чер пипер
- няколко листа от пресен босилек за украса
Патладжаните се нарязват на кубчета от около 1.5-2 см. Потапят се за около 20 мин. в подсолена вода, за да могат да пуснат горчивия си сок, след което се отцеждат върху домакинска хартия.
Доматите се натъргват с ренде, като люспите им се отстраняват, а по желание може и след това да се пасират. Всъщност, в оригиналите рецепти обикновено доматите се потапят за минута във вряща вода, а веднага след това – във студена. Тази процедура дава възможност ципата им много лесно да се отдели, а след това обелените домати се пасират. Аз обаче рядко прибягвам до тази техника, най-вече поради мързел, защото с рендето става много по-бързо. Ако искаме обаче да сме стриктни, ще трябва малко да се позабавим. Естествено, ако използваме консерва, процедурата с врялата вода отпада.
И така – към същността. В 3 с.л. от зехтина на средно силен огън и в тиган с незалепващо покритие се задушава счукания чесън за една минута, след което в него се изпържват патладжаните. Всъщност, “пържене” не е точната дума, защото те почти веднага ще попият цялата мазнина. Ето защо при обработка на тези зеленчуци аз лично не използвам много мазнина, нито доливам, ако те я поемат. А предполагам, че всички са попадали на патладжани, напоени с олио като гъби, от които може единствено да те заболи стомаха, но не и да се насладиш на вкуса.
След около 10-12 минути и при периодично разбъркване, патладжаните трябва да са омекнали и да са започнали да се зачервяват от всички страни. Тогава към тях се добавят пасираните /или настъргани/ домати и захарта, като всичко се разбърква и се посолява. Оставя се на слаб огън да покъкри за 10 минути и да се посгъсти. При отдръпването му от котлона се овкусява с чер пипер.
6 коментара:
Добра идея за патладжани.Вълната от патладжани явно продължава.
Приветик! мм.. есть cупер предложение по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится
[url=http://www.pi7.ru]хочу посмотреть бесплотное порно [/url]
aнекдот для разнообразия :)
Со мной девушка порвала... Причм еще прислала фотки где она с моим другом трахается...
- И ты что?
- Отослал эти фотки ее отуу...
Я 5 часов булждала по сети, оак не вышела на ваш форум! Думаю, я здесо овтанусь надолго!
пррошу прощения за поечатки.... очень амленькая клавиатура у PDA!
Благодаря за един интересен блог
това, което търсех, благодаря
това, което търсех, благодаря
Мне было 13, и я реально не отдавала себе отчет, чем может закончится общение наедине с мужчиной. Тем больше, который является моим отчимом.
[IMG]http://v7em.com/go/vnimanue.png[/IMG]
Публикуване на коментар