Още една чудесна бърза рецепта за вкусна вечеря, която да сложите в архива си за светкавични рецепти за всякакви ситуации.
Време: 25-30 минути
Порции: 4
Необходимите продукти:
1 бр. свинско бон филе
сол
Зехтин
Краве масло
4 бр. сини сливи, нарязани на парчета
1 глава червен лук, нарязан на пръстенчета
1/4 ч.ч. винен оцет
Начин на приготвяне
Нарежете свинското филе на тънки медальони. Овкусете със сол и черен пипер.
В тиган загрейте зехтин и масло до умерена температура. Запържете свинските медальони докато покафенеят и ги извадете в чиния.
В същия тиган добавете допълнително малко масло и сотирайте нарязаните сливи и червения лук докато омекнат. Добавете оцета и разбъркайте, докато започне да бълбука.
Върнете месото и соковете в тигана. Разбъркайте и сервирайте горещи.
__EN__
Time: 25-30 minutes
Serves: 4
Ingredients:
1 pork fillet
salt
olive oil
butter
4 plums slised
1 red onion slised
1/4 cup vinegar
Preparation
Cut the pork tenderloin into thin medallions. Season with salt and pepper.
In a pan heat the oil and butter over medium heat. Fry the pork medallions until browned and remove to a plate.
In the same pan add a little extra butter and sauté chopped plums and red onion until tender. Add the vinegar and stir until bubbling.
Return meat and juices in the pan. Stir and serve hot.
Време: 25-30 минути
Порции: 4
Необходимите продукти:
1 бр. свинско бон филе
сол
Зехтин
Краве масло
4 бр. сини сливи, нарязани на парчета
1 глава червен лук, нарязан на пръстенчета
1/4 ч.ч. винен оцет
Начин на приготвяне
Нарежете свинското филе на тънки медальони. Овкусете със сол и черен пипер.
В тиган загрейте зехтин и масло до умерена температура. Запържете свинските медальони докато покафенеят и ги извадете в чиния.
В същия тиган добавете допълнително малко масло и сотирайте нарязаните сливи и червения лук докато омекнат. Добавете оцета и разбъркайте, докато започне да бълбука.
Върнете месото и соковете в тигана. Разбъркайте и сервирайте горещи.
__EN__
Time: 25-30 minutes
Serves: 4
Ingredients:
1 pork fillet
salt
olive oil
butter
4 plums slised
1 red onion slised
1/4 cup vinegar
Preparation
Cut the pork tenderloin into thin medallions. Season with salt and pepper.
In a pan heat the oil and butter over medium heat. Fry the pork medallions until browned and remove to a plate.
In the same pan add a little extra butter and sauté chopped plums and red onion until tender. Add the vinegar and stir until bubbling.
Return meat and juices in the pan. Stir and serve hot.
Няма коментари:
Публикуване на коментар