Чудесно и лесно за приготвяне предложение за бърза вечеря.
Време: 30 мин
Порции 2-4
Необходимите продукти
1 бр. пилешки гърди (пеперуда около 400 гр.)
Сол и черен пипер
6 резена прошуто или бекон
1 и 1/2 ч.ч домати от консерва (оцедени от соса)
1 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. захар
1 и 1/2 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
Шепа листа босилек
По желание:
400 гр цедено кисело мляко
Препечени чеснови хлебчета или варен ориз
1. Сложете доматите от консервата в гевгир, за да се оцедят от сока.
2. Изчистете и подсушете пилешките гърди. Разрежете пеперудата на 2 и всяка половина разрежете надлъжно на още 2 парчета. По дебелото от парчетата разрежете през средата на 2 по тънки парчета. Така от всяка половина ще получите по три парчета месо. Овкусете всяко парче със сол и пипер. Ако ползвате солен бекон или прошуто може да пропуснете солта.
3. Увийте всяко парче в прошутото и го закрепете с по една клечка за зъби. Загрейте тиган на умерена температура и сложете по 1 супена лъжица масло и зехтин. Запържете увитите парчета пилешко от всяка страна по 4 минути или докато прошутото/беконът се зачервят. Извадете месото в чиния.
4. В същия тиган добавете останалото масло и зехтин. Увеличете температурата на силна и изсипете оцедените домати. Добавете ригана и захарта. Оставете доматения сос да се готви за около 15 минути докато се посгъсти. Постарайте се доматите да не се разпаднат съвсем.
5. Малко преди да свалите от огъня върнете пилешките филенца в тигана в соса. Поръсете с пресния босилек и поднесете топло с цедено кисело мляко, препечени чеснови хлебчета или варен ориз.
Подходящи гарнитури представени от Блоговодител:
Свежа оризова салата
Време: 30 мин
Порции 2-4
Необходимите продукти
1 бр. пилешки гърди (пеперуда около 400 гр.)
Сол и черен пипер
6 резена прошуто или бекон
1 и 1/2 ч.ч домати от консерва (оцедени от соса)
1 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. захар
1 и 1/2 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
Шепа листа босилек
По желание:
400 гр цедено кисело мляко
Препечени чеснови хлебчета или варен ориз
1. Сложете доматите от консервата в гевгир, за да се оцедят от сока.
2. Изчистете и подсушете пилешките гърди. Разрежете пеперудата на 2 и всяка половина разрежете надлъжно на още 2 парчета. По дебелото от парчетата разрежете през средата на 2 по тънки парчета. Така от всяка половина ще получите по три парчета месо. Овкусете всяко парче със сол и пипер. Ако ползвате солен бекон или прошуто може да пропуснете солта.
3. Увийте всяко парче в прошутото и го закрепете с по една клечка за зъби. Загрейте тиган на умерена температура и сложете по 1 супена лъжица масло и зехтин. Запържете увитите парчета пилешко от всяка страна по 4 минути или докато прошутото/беконът се зачервят. Извадете месото в чиния.
4. В същия тиган добавете останалото масло и зехтин. Увеличете температурата на силна и изсипете оцедените домати. Добавете ригана и захарта. Оставете доматения сос да се готви за около 15 минути докато се посгъсти. Постарайте се доматите да не се разпаднат съвсем.
5. Малко преди да свалите от огъня върнете пилешките филенца в тигана в соса. Поръсете с пресния босилек и поднесете топло с цедено кисело мляко, препечени чеснови хлебчета или варен ориз.
Подходящи гарнитури представени от Блоговодител:
Снимка: http://www.dessys.eu/homegourmet |
Снимка: http://ivaneivane.blogspot.com |
Свежа оризова салата
Снимка: http://faitmaison-maria.blogspot.com |
2 коментара:
Edna chudesna smesica ot nova,moderna kuhnia iispanski vkus! Chudesno e! Napravih go-ostava v proletnite mi recepti.Pozdrav ot Mallorca-BRAVO!
Липсват ми много предисловията към чудесните ти рецепти!Даниела
Публикуване на коментар