Още една идея за светкавична вечеря с аромат на цитруси. Приготвя се лесно и осигурява богата палитра от аромати и вкусове.
Време: 20 мин.
Порции: 4
Необходимите продукти
1/4 ч.ч. зехтин
сокът от 2 лайм и настърганата им кора
2 с.л. мед
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
около 1 кг. пилешки гърди
1. Пригответе маринатата сутринта преди да отидете на работа. Изстържете кората от лаймовете и оцедете сока им. Смесете ги с останалите продукти (без месото) и изсипете маринатата в наелонов плик. Разтръскайте, за да се смеси добре.
2. Разрежете всяка пеперуда на 2. Всяка половина разрежете през средата така, че да се получат по 2 тънки филета. Сложете месото в плика с маринатата. Завържете плика и го оставете в хладилника.
3. Като се приберете от работа извадете маринованото месо от хладилника. Загрейте грил тиган на умерена температура. Запечете филетата за по 5-6 минути от всяка страна. Гарнирайте със зеленчуци по ваш избор.
Време: 20 мин.
Порции: 4
Необходимите продукти
1/4 ч.ч. зехтин
сокът от 2 лайм и настърганата им кора
2 с.л. мед
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
около 1 кг. пилешки гърди
1. Пригответе маринатата сутринта преди да отидете на работа. Изстържете кората от лаймовете и оцедете сока им. Смесете ги с останалите продукти (без месото) и изсипете маринатата в наелонов плик. Разтръскайте, за да се смеси добре.
2. Разрежете всяка пеперуда на 2. Всяка половина разрежете през средата така, че да се получат по 2 тънки филета. Сложете месото в плика с маринатата. Завържете плика и го оставете в хладилника.
3. Като се приберете от работа извадете маринованото месо от хладилника. Загрейте грил тиган на умерена температура. Запечете филетата за по 5-6 минути от всяка страна. Гарнирайте със зеленчуци по ваш избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар