Изключително вкусна и бърза рецепта за пилешки пържоли с богат и ароматен сос. Ако оставите месото да се маринова от сутринта, вечерта приготвянето му ще ви отнеме не повече от 20-тина минути.
Време: 20 мин.
Порции: 1
Необходимите продукти
1 голяма пилешка пържола от бутче
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. олио
1 с.л. саке (или бяло вино)
За соса
1 с.л. мед
1 с.л. оризов (или ябълков) оцет
1 с.л. саке (или бяло вино)
1 с.л. соев сос (по възможност - тъмен)
1. Натрийте пилешката пържола със солта и джинджифила рано сутринта и оставете в хладилника да се маринова за вечеря. (или оставете за поне 30 мин. в хладилника)
2. Като се приберете от работа пригответе соса терияки като смесите по една лъжица от всяка от следните съставки: мед, оризов оцет, саке (бяло вино) и соев сос. Разбъркайте добре и оставете настрана.
3. С помощта на кухненска хартия подсушете добре месото като махнете колкото можете повече от настъргания джинджифил.
4. Загрейте олиото в тиган на умерена температура. Ако загреете много олиото месото ще загори отвън, а няма да се сготви в дълбочина. Сложете пържолата с кожата надолу в тигана и пържете докато се препече и стане хрупкава.
5. Обърнете месото, добавете 1 с.л. от сакето (бялото вино) и веднага покрийте с капак. Задушете пържолата за около 5 минути или докато месото се сготви.
6. Махнете капака, извадете пържолата в чиния и отцедете каквито сокове и олио има в тигана. С кухненска хартия изсушете тигана до сух.
7. Засилете котлона на максимум и сложете соса терияки. Оставете сместа да кипне и върнете пължолата в тигана, като я обръщате, за да се покрие със соса от всички страни.
8. Пилето терияки е готово когато почти цялата течност се е изпарила, а соса се е сгъстил и е глазирал пилето.
9. Нарежете пържолата, сложете в чиниите за поднасяне и залейте със соса от тигана.
10. Поднесете с варен ориз или гарнитура по ваш избор.
Време: 20 мин.
Порции: 1
Необходимите продукти
1 голяма пилешка пържола от бутче
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. олио
1 с.л. саке (или бяло вино)
За соса
1 с.л. мед
1 с.л. оризов (или ябълков) оцет
1 с.л. саке (или бяло вино)
1 с.л. соев сос (по възможност - тъмен)
1. Натрийте пилешката пържола със солта и джинджифила рано сутринта и оставете в хладилника да се маринова за вечеря. (или оставете за поне 30 мин. в хладилника)
2. Като се приберете от работа пригответе соса терияки като смесите по една лъжица от всяка от следните съставки: мед, оризов оцет, саке (бяло вино) и соев сос. Разбъркайте добре и оставете настрана.
3. С помощта на кухненска хартия подсушете добре месото като махнете колкото можете повече от настъргания джинджифил.
4. Загрейте олиото в тиган на умерена температура. Ако загреете много олиото месото ще загори отвън, а няма да се сготви в дълбочина. Сложете пържолата с кожата надолу в тигана и пържете докато се препече и стане хрупкава.
5. Обърнете месото, добавете 1 с.л. от сакето (бялото вино) и веднага покрийте с капак. Задушете пържолата за около 5 минути или докато месото се сготви.
6. Махнете капака, извадете пържолата в чиния и отцедете каквито сокове и олио има в тигана. С кухненска хартия изсушете тигана до сух.
7. Засилете котлона на максимум и сложете соса терияки. Оставете сместа да кипне и върнете пължолата в тигана, като я обръщате, за да се покрие със соса от всички страни.
8. Пилето терияки е готово когато почти цялата течност се е изпарила, а соса се е сгъстил и е глазирал пилето.
9. Нарежете пържолата, сложете в чиниите за поднасяне и залейте със соса от тигана.
10. Поднесете с варен ориз или гарнитура по ваш избор.
3 коментара:
Страхотно е станалало! Ще го пробваме!
Аз го пробвах!Голям кеф!Даниела
Вкусноооо
Публикуване на коментар