16.01.2013 г.

Пиле със сусам

Още една идея за светкавична вечеря, от която ще си оближете пръстите.

  

Време: 30 мин.
Порции: 2

Необходимите продукти
1/4 ч.ч. мед
2 с.л. сусам
2, 5 с.л. соев сос
1 скилидка чесън
1 белтък
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. олио
2 пера зелен лук
2 ч.ч. "розички" от броколи
340 гр. пилешки гърди


1. Смесете в купа соевия сос и сусама. Добавете меда и смачканата скилидка чесън. Разбъркайте и оставете настрана.
2. Измийте и подсушете месото. Нарежете го на хапки и го овкусете със сол и пипер. Разбийте белтъка с 2 с.л. нишесте и добавете пилешкото. Разбъркайте добре.
3. Загрейте 1 с.л. олио в тиган и добавете парчетата пиле. Запържете за 3-4 минути (от всяка страна), докато месото стане златисто-кафяво и се сготви.
4. Оттеглете от огъня и добавете соса и две пера, нарязан на ситно зелен лук. Разбъркайте. Внимавайте - сусамът може да поопръска наоколо.
5. Добавете две чаши начупени "розички" от броколи и ги разбъркайте, за да поемат от ароматите и да се стоплят. (ако ползвате замразени, първо ги бланширайте за няколко минути в гореща вода и ги оцедете добре.)
6. Сервирайте с кафяв (или бял) ориз.

Няма коментари:

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...