18.01.2013 г.

Пиле с пармезан

Тази рецепта е толкова семпла и лесна за приготвяне, че човек чак става подозрителен. Още по подозрителен става като я опита - някак нечестно вкусна е, предвид усилията, които е вложил. Всъщност е МНОГО вкусна! От рецептите, които ще почнете да си приготвяте редовно...



Време: 30 мин.
Порции: 4

Необходимите продукти
1/2 ч.ч. майонеза
1/4 ч.ч. настъргано сирене Пармезан
1 голяма пеперуда пилешки гърди (400 –600 г)
4 ч.л. хлебни трохи
черен пипер, риган и други подправки по ваш вкус


1. Пуснете фурната да загрява на 220 г. Измийте и подсушете пилешките гърди. Разрежете пилешките гърди на две половини, като всяка половина разрежете през средата на по два тънки шницела.
2. Смесете майонезата и настърганото сирене пармезан в купа.
3. Сложете пилешките гърди в тава върху хартия за печене и намажете щедро с майонезената смес.
4. Смесете хлебните трохи и подправките и поръсете със овкусената смес пилешките гърди. (на снимката са използвани галета, но ако можете не използвайте такива, а си натрошете хляб) Не е нужна сол защото пармезанът обикновено е достатъчно солен.
5. Сложете месото във фурната. Би трябвало 20-тина минути да са му достатъчни. Ако искате оставете още няколко, за да покафенее добре коричката.
6. Сервирайте с бланширани зеленчуци.

ПП
Дани, за сега само загрявам....

Няма коментари:

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...