Ето още едно кулинарно предизвикателство от Иван.
Основната идея за това ястие произхожда от “Queer Eye for the Straight Guy”, но е успешно модифицирана от Мария, достигайки до нови висоти :)
А картофите с шафран са си изцяло нейно хрумване, идеално пасващо като гарнитура на тази риба.
Ето и необходимите продукти:
За рибата:
- 2 филета от пангасиус
- 100 гр. кашу
- 3-4 с.л. зехтин
- 1-2 с.л. чили сос
- 1 по-голям стрък пресен розмарин
- ½ шепа пресен босилек
За гарнитурата:
- 700 г. (пресни) картофи
- 3-4 близалца шафран
- ½ ч.л. лют червен пипер
- 50 гр. масло
- сол
И тъй:
Кашуто, зехтина, чили-соса, розмарина и босилека с смилат в кухненския робот, докато се получи гъста паста. Все пак, не трябва да се прекалява, тъй като ядките трябва да се усещат. Сол не е необходима, тъй като кашуто е предварително посолено.
Филетата се слагат в намазнена тавичка и отгоре се намазват с пастата. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 мин.
В това време картофите се почистват/обелват и сваряват за 15-20 мин. във вода, в която е пуснат шафрана.
Маслото се загрява на котлона, червеният пипер се запържва в него и се поливат сварените и отцедени картофи. Посоляват се на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар