Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
- 1 морков
- ½ глава целина
- 800 гр. тиква
- парче корен от джинджифил колкото палец
- 800 мл. пилешки бульон
- магданоз за украса
Смачканият чесън и нарязаните на ситно лук и джинджифил се задушават в тенджера за кратко на умерен огън заедно със зехтина. След 1-2 минути към тях се добавя нарязаната на кубчета тиква, която се задушава под капак още 5 минути, като периодично се разбърква. Добавя се пилешкия бульон, а след това и нарязаният морков и целината. Супата се оставя на умерен огън още около 20 минути, след което се пасира.
Сервира се, украсена с магданоз или пресен кориандър.
2 коментара:
Ooo, това наистина е отлична рецепта! През есента приготвям подобна супичка и цяла година небцето ми си спомня чудния вкус.. прекрасна е комбинацията от тиква и джинджифил!
Поздрави и пожелание за здрава и спорна седмица :-)
Не съм съчетавала до сега тиква с джинджифил, но определено ме заинтригува и мисля да опитам!
Публикуване на коментар