12.04.2010 г.

Крем-супа от тиква с джинджифил


Необходими продукти:
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 морков
  • ½ глава целина
  • 800 гр. тиква
  • парче корен от джинджифил колкото палец
  • 800 мл. пилешки бульон
  • магданоз за украса
Смачканият чесън и нарязаните на ситно лук и джинджифил се задушават в тенджера за кратко на умерен огън заедно със зехтина. След 1-2 минути към тях се добавя нарязаната на кубчета тиква, която се задушава под капак още 5 минути, като периодично се разбърква. Добавя се пилешкия бульон, а след това и нарязаният морков и целината. Супата се оставя на умерен огън още около 20 минути, след което се пасира.
Сервира се, украсена с магданоз или пресен кориандър.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Ooo, това наистина е отлична рецепта! През есента приготвям подобна супичка и цяла година небцето ми си спомня чудния вкус.. прекрасна е комбинацията от тиква и джинджифил!

Поздрави и пожелание за здрава и спорна седмица :-)

Lulu каза...

Не съм съчетавала до сега тиква с джинджифил, но определено ме заинтригува и мисля да опитам!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...