13.01.2011 г.

Пилешка пържола с песто

Въпреки целия ми оптимизъм и желание за добруване, тази година не започна особено добре. И все още нещата не са се стабилизирали - моят курс с антибиотици продължава, Христина от днес вече официално е с температура, а Дарито киха, кашля и вече изпробва в носа си всички капки, които се продават по аптеките. Така е то, на маймуни ни направи тоя Живот. Почвам да си припрявам вече "Ей, да дойде пролетта..." Рано е, но не ми пречи да си припявам, нали така. Пращайте положителни мисли и пожелания - имаме нужда от подкрепа.


Тази рецепта е за "светкавична вечеря". Както се досещате, не ни е до готвене в момента и затова съкращаваме на максимум времето в кухнята. Идеята е взаимствана от менюто на италианския ресторант, в който обядваме понякога.

Време: 30 мин.
Порции: 2

Необходимите продукти
2 бр. пилешки пържоли от бутче
2 с.л. песто "Дженовезе"
сол
пипер
1 с.л. мазнина (по желание)

  1. Пуснете фурната на 220 гр. да загрява.
  2. Измийте и подсушете пилешките пържоли. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Загрейте оребрен тиган на висока температура. Поставете пържолите с кожата надолу без да използвате мазнина. Ако нямате оребрен тефлонов тиган - използвайте обикновен тефлонов с 1 с.л. мазнина за готвене.
  3. Когато след 7-8 минути пържолите се изпекат до хрупкава кожичка от едната страна, ги обърнете и върху всяка сложете по една лъжица песто "Дженовезе". Сложете пържолките в загрятата фурна.
  4. Печете още 7-8 до 10 минути, извадете от фурната и сервирайте със задушени зеленчуци (бейби моркови и броколи, например) или картофено пюре.

5 коментара:

Еoc каза...

Oздравявайте бързо!
Пържолката е страхотна :)

viagra online каза...

Пестото и по-скоро босилекът в него, много приятно "пречупват" вкуса на пилешката пържола и го допълват по много интересен начин. Хрумката е добра и наистина високо оценена в нашето семейство.

Анонимен каза...

xanax online no prescription xanax food drug interactions - long until xanax withdrawal

Анонимен каза...

Your currеnt гeport offегs established usеful tо me personally.
It’s quitе іnformatiνe and you reаllу
arе obviouslу quitе knoωledgeable
in thiѕ region. You have opened uρ mу eyеs for уοu to variouѕ thoughts about
this toρіc togеthеr ωіth intriguing, notable and
ѕtrong content.

my webрage: Valium
Here is my page ; buy Valium

Анонимен каза...

Your curгent post feаtuгes confirmed helpful tο us.

ӏt’s quite informativе and уou're simply clearly quite educated in this area. You possess opened up my personal sight to numerous opinion of this particular matter along with intriquing, notable and solid articles.

my weblog; ativan
Feel free to surf my webpage ... ativan

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...