15.06.2010 г.

Дребни сладки

Ето част първа от вкусотиите, които Бети така щедро сподели с Кулинарните страсти. Тук обобщих рецептите за дребни сладки, а скоро ще пусна и апетитните соленки. Надявам се да ви харесат.

Сладки с целувки

Необходими продукти


за тестото:

125 гр. масло

4 с.л. (около 100 гр) пудра захар

2 жълтъка

250 гр. брашно

за целувките

2 белтъка

2 к.ч. захар


Маслото трябва да е меко и със стайна температура. Смасва се със захарта и се разбива, добавят се жълтъците и постепенно брашното докато се получи меко, но не лепкаво тесто, което може да се точи. Тестото се разточва на кора с дебелина 2 мм - 5 мм. Изрязват се кръгчета с чашка или друга формичка и се нареждат в намазнена с масло тава.

Целувките

Към 2-та белтъка поставени в сух съд се прибавят 2-те кафени чаши захар и се разбиват на гъст сняг. Важното е белтъците да са със стайна температура и да се разбиват в топъл съд - най-добре в метална купа, която е върху тенджера с вряща вода.

Върху кръгчетата се шприцова белтъка. Сладките се пекат на хартия за печене на 150 гр. докато целувките станат твърди.

Идея


Ако остане от тестото, могат да се напраят топки , които да се овалят в счукани орехови ядки.


Масленки


Необходими продукти
250 гр. масло250 гр. захар500 гр. брашно2 яйца2 чаени чаши смени орехисокът и кората от един лимон

Тестото се замесва от маслото, захарта, жълтъците, брашното, сока и кората на лимона. Разточна се на кора с дебелина 2 милиметра и се нарязва на кръгчета (с формичка или чашка). Кръгчетата се пекат до бледо розово в умерена фурна. След като се извадят се слепват две по две с шипков мармалад. Белтъците се разбиват на сняг, в тях се потапят отстрани сладките и после се овалват в смлените орехи. Поръсват се отгоре с ванилена захар.


Кокоски
Необходими продукти (за голяма доза)

250 гр. кокосови стърготини

250 гр. масло

500 гр. брашно

200 гр. захар

2 яйца

2 с.л. прясно мляко

Всички продукти се смесват. Тестото се шприцова на розички, които се пекат на умерена фурна (180 гр) върху хартия за печене. Докато са топли се поръсват с ванилена пудра захар.

4 коментара:

Daniela Dineva каза...

Прекрасни мъфини и неустоимо изкушение с този яйчен крем. Щастливка е Христина, ама тя сигурно го знае.
Желая ти да успееш да се насладиш на лятото, дори и да не успееш да стигнеш до морето. Алтернативи винаги има :)

Анонимен каза...

Дамы, подскажите, у кого была такая проблема. Ищу средства - народные, аптечные, люкс - для выравнивания цвета лица. Кожа умеренно жирная, ближе к нормальной, быстро загорает, структура довольно неровная, краснеет от всякого воздействия. Хотелось бы выровнять цвет и приблизится к фарфоровому личику. Спасибо за советы.

[url=http://www.2nt.ru/go/ruserotik.php]Молодежное видео[/url]
[url=http://2nt.ru/go/serial.php]Вообще любой сериал и особенно новинки я качаю тут [/url]
[url=http://2nt.ru/go/teets.php]Молодежное видео тут[/url]

Анонимен каза...

Здравейте. Искам да направя коментар относно сладките с целувки. Тази рецепта е несполучлива, тъй като дебелината на разточения блат от 2 мм., не позволява отлепването му. След което, при печене с такъв размер от 2 мм- блата се опича преди целувката отгоре. Тази рецепта търпи корекции, моля да обърнете внимание. Като цяло тестото е вкусно, но аз лично не бих ги направила отново.

Новини каза...

Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...