6.10.2014 г.

Пълнени камби с нахут

Една бърза рецепта с коледен дух, която може да използвате както като основно ястие, така и за гарнитура към някакво печено месо.


Необходими продукти:
8-9 камби
1 консерва нахут
1 морков
1 глава лук
парче целина
сол и черен пипер на вкус
джоджен
чубрица
1/2 с.л. червен пипер
мазнина


1. Нарязвате лука, моркова и целината на дребно и ги запържвате (или задушавате с олио и вода) докато омекнат и получат лека карамелизация. Посолявате и добавяте черен пипер.
2. Добавяте нахута и бъркате докато започне да къкри. Добавяте червения пипер, чубрицата и джоджена и отново посолявате на вкус. Разбърквате още няколко пъти, спирате котлона и оставяте съда на него, като продължавате да бъркате от време на време.
3. Изтърбушвате камбите и ги пълните с приготвената смес. Нареждате ги в тава, сипвате един пръст вода (или бульон) и печете на 180-200 градуса докато камбите леко се препекат.
4. Да ви е вкусно

Внимание - готовите камби са меки и лесно се разпадат, за това подходете към сервирането им с подобаващо внимание. 


2 коментара:

Таня Донева каза...

Аз ще си я хапна направо за основно тази чушчица, само една салатака и ми е точно :)
Поздрави!

tillia каза...

Както обичам нахут, това е идеално предложение!
Поздрави!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...