18.11.2013 г.

Фритата с броколи

Последните дни у нас бяхме на вълна броколи. Ето едно лесно решение за бърза и вкусна вечеря, с която да внесете здравословна нотка в семейното меню и да си спестите вездесъщите и с нищо недопринасящи за здравето картофи.


Необходимите продукти (за 2 порции):
1/2 глава броколи, нарязана на цветчета
3 яйца
100-150 г. кашкавал
1 филия хляб на трохи или 2-3 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за намазняване на тавата

1. Изчистете броколите, като обелите от стъблата кората, която е по-твърда и целулозна, и ги бланширайте за 10-15 минути в гореща и подсолена вода.
2. Включете фурната на 200 гр. да загрява.
3. В купа смесете отцедените и бланширани броколи, яйцата, хлебните трохи и настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер и пресипете сместа в малка тава или две форми за суфле. Аз ги приготвих в тава за мъфини, но от по-големите с 6 гнезда.
3. Печете за около 20 минути. Поднесете веднага. Фритатите са чудесни и студени.
Да ви е вкусно!

2 коментара:

Ани каза...

Илио, и у нас сме на вълна броколи. Много вкусно изглежда фритатата.:)

Ilio каза...

Сега им е сезонът, Ани, а са и много вкусни, нищо, че ги недооценяват у нас.

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...