Последните дни у нас бяхме на вълна броколи. Ето едно лесно решение за бърза и вкусна вечеря, с която да внесете здравословна нотка в семейното меню и да си спестите вездесъщите и с нищо недопринасящи за здравето картофи.
Необходимите продукти (за 2 порции):
1/2 глава броколи, нарязана на цветчета
3 яйца
100-150 г. кашкавал
1 филия хляб на трохи или 2-3 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за намазняване на тавата
1. Изчистете броколите, като обелите от стъблата кората, която е по-твърда и целулозна, и ги бланширайте за 10-15 минути в гореща и подсолена вода.
2. Включете фурната на 200 гр. да загрява.
3. В купа смесете отцедените и бланширани броколи, яйцата, хлебните трохи и настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер и пресипете сместа в малка тава или две форми за суфле. Аз ги приготвих в тава за мъфини, но от по-големите с 6 гнезда.
3. Печете за около 20 минути. Поднесете веднага. Фритатите са чудесни и студени.
Да ви е вкусно!
2 коментара:
Илио, и у нас сме на вълна броколи. Много вкусно изглежда фритатата.:)
Сега им е сезонът, Ани, а са и много вкусни, нищо, че ги недооценяват у нас.
Публикуване на коментар