Необходимите продукти (за две порции):
- 2 бр. пилешки пържоли от бутче
- 1 бр. сурова наденица (суджук)
- 30 гр. шам фъстък (една шепа)
- 6-7 слайса бекон
- мащерка
- магданоз - 1 връзка
- сол
- ч. пипер
Смесва се каймата от наденицата, шам фъстъка, наситнената връзка магданоз и щипка или две мащерка. Направило ми е впечатление, че Рамзи използва много често мащерка и да си призная, преди да разгледам рецептите му, почти не използвах тази подправка, което сега оценявам като пропуск. Посолява се на вкус, добавя се и черен пипер - оставя се да отдъхне за минутка.
Центърът на широк лист алуминиево фолио се поръсва със сол и пипер и се напръсква със зехтин. Отгоре се редят един до друг три-четири слайса бекон - това ще е подложката за пилешкото руло.
Пилешката пължола си я вземете направо обезкостена. Когато аз готвих рецептата, взех бутчета и обезкостяването беше голяма мъка. По принцип Рамзи оставя пържолите с кожа – аз предпочетох да я махна – изборът си е ваш. Месото се овкусява със сол и пипер. От микса със смляното месо се правят средно големи топки, слагат се в центъра на пържолите и се завиват на стегнати рула. Рулата се поставят върху беконовата подложка и като се подхваща алуминиевото фолио, беконът се увива около пилешките рула. Краищата на фолиото се завиват добре, така че да се получи стегнат пилешки "бонбон". Увитото месо се слага в кипнала вода и се вари поне 25 мин.
След като се сварят рулата, все още увити във фолиото, се слагат в хладилника за 30-тина минути, за да се стегнат в приятни за окото калъпчета. (Като се сетя колко опита да сготвя пилешки рула се провалиха докато не открих тази малка хитрина?! Но така си е – аз импровизирам, а някои са ги учили тези неща в училище.)
Вече изстиналите рула се посоляват, поръсват с черен пипер и се слагат да се запържат в нагорещен в тигана зехтин. Пържат се, като се обръщат внимателно, докато беконът получи приятен равномерен загар.
При поднасяне рулата се режат на диагонал, така че да се види плънката и фам фъстъка. Аранжират се в чиниите с гарнитура по желание и усет на готвача. Аз ги приготвих с гарнитура от грах с бекон.
1 коментар:
Прекрасни са, спор няма :-)))
Ведри дни: здраве и късмет, и поводи за усмивки ти желая, Илияне!
Публикуване на коментар