- 1 заек
- 2 с.л. зехтин (или слънчогледово олио)
- 1 с.л. червен пипер
- 2 средни картофа
- 300 гр. арпаджик (или по-дребен лук)
- 50 гр. бекон
- 3-4 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 стрък целина
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 2 дафинови листа
- 1 стрък прясна мащерка
- няколко зърна черен пипер
Заекът се нарязва на порции, измива и се подсушава добре. Зехтинът се загрява в тенджера и в него се запържва заекът от всички страни, като се поръсва с червения пипер. След като стане златисто червен, се изважда от тенджерата и оставя настрани. В същата мазнина се добавят почистеният арпаджик, счуканият чесън и беконът, нарязан на малки кубчета. След минута-две се добавят нарязаните целина и морков (морковите на снимката са оставени цели, но в конкретния случай те бяха прекалено дребни, за да се режат допълнително). След още минута-две заекът се връща обратно в тенджерата. Добавят се виното, бульона и нарязаните на едро картофи, както и дафиновия лист. Сместа трябва да е покрита от течността, но не трябва да плува в нея. Огънят се намалява и всичко се оставя да къкри на слаб огън около 1 час. Малко преди края се добавят черният пипер и мащерката, тъй като ароматът им става по-слаб при по-продължителна топлинна обработка.
4 коментара:
И аз не знам от къде идва, но знам че е невероятно вкусно.
Я думаю, это один из наиболее полных блогов в вашем районе, на самом деле я читал много блогов похожи, но ни один из них уровне, что это, я надеюсь, что вы и дальше идти по тому же пути и продолжать печатать же информацию, что для многих людей является много пользы, я многому научился на этом сайте
Напълни ми се устата! Изглежда безумно вкусно!
You actually mаke it seem sо eaѕу together with your preѕentation but I find
this topіc to be really onе thing that I believe I would bу no meanѕ undеrstand.
It seеmѕ too compleх аnԁ extremеlу huge
fοr me. I'm having a look ahead for your subsequent publish, I will try to get the hold of it!
Review my website :: Payday Loans
my website - payday loans online
Публикуване на коментар