6.08.2013 г.

Равиоли с босилково песто и домати

Хубавото на младостта е, че когато я изживяваш, всичко което очакваш да ти се случи в бъдеще е стойностно, вълшебно, зашеметяващо и желано! И с щастлив край, разбира се. После с годините очите остаряват. И не става дума за това, че слагаш очила и пр., става въпрос са това, че погледът, с който виждаш света се променя; разфокусира се, задълбава в детайлите, прегърбва се и загубва хоризонта. А именно хоризонта, невъзможно далечния, необятно щедрия и всичко-обещаващия хоризонт е нещото, което кара света да изскри. Но е безсмислено да се скърби за наивитета на младостта. По-скоро трябва да сме щастливии да ценим факта "че сме можели да си позволим да сме толкова наивни". А това е едно от най-големите богатства на живота!

Предлагам ви една изключително бърза, лесна и неприлично вкусна идея за лятна вечеря. Семпла откъм продукти, но богата на умело съчетани вкусове, засищаща и здравословна.

Необходимите продукти за 2 порции
1 шепа пресни листа от босилек
250 гр. пресни равиоли - с желаната от вас плънка (една опаковка)
4 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
една чаша разполовени чери домати (150 г)

1. В кипяща вода пуснете листата от босилек за 15тина секунди да се бланшират, за да се изостри зеления им цвят. Извадете с решетъчна лъжица и измийте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Изстискайте добре от водата и сложете в кухненски робот. Добавете зехтина, солта, пипера и скилидката чесън и пюрирайте.
2. Във водата, в която сте бланширали босилека сложете равиолите за 5 минути да се сварят на силен огън.
3. В купа сложете доматите и оцедените сварени равиоли, залейте с босилковия дресинг и разбъркайте добре. Овкусете с прясно смлян черен пипер по желание.
4. Сервирайте със свежа (италианска) салата овкусена със зехтин и лимон и добре изстудено бяло вино.
Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...