28.11.2013 г.

Супа със свинско, карфиол и зеле

Една супа, която се получи много успешна и ми достави истинско кулинарно удоволствие. Приготви я Христина, използвайки тенджера под налягане, с продукти, които аз избрах. Ако нямате или не искате да ползвате тенджера под налягане - просто си увеличете времето за готвене, но при всички случаи опитайте супата - разкошна е.



Необходимите продукти
500 гр. свинско вратно месо
1 голямо парче целина
1 глава лук, нарязана на ситно
1-2 моркова, нарязан на кръгчета
1/4 глава бяло зеле, нарязано на ленти
1/2 глава карфиол, на розички
1 ч.ч. белени домати от консерва
1 с.л. сол
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. мащерка
2 л. вода
лют червен пипер за поднасяне (по желание)

1. Нарежете месото на малки хапки и заедно с водата сложете във тенджера под налягане без да я затваряте. Препенете няколко пъти и като се изчисти месото затворете с капака и варете под налягане около 20 минути. Оттеглете от огъня, оставете налягането да спадне, отворете тенджерата и добавете всички останали съставки без карфиола и доматите, затворете отново с капака и оставете на котлона за още 10 минути.
2. Оставете парата да освободи напрежението, махнете капака, добавете карфиола и доматите и оставете на умерен огън за още 15 минути да покъкри.
3. Сервирайте супата топла, като поръсите с малко лют червен пипер.
Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...