3.11.2015 г.

Меки бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад

Вчера се опитвах да обясня на дъщеря ми защо вече я вземам по тъмно от градинката. Обясних й, че преди седмица върнахме часовниците с един час назад и сега вече в 6 часа става тъмно. Тя ме погледна с ей такива очи и задъхана от вълнение попита - а планетата как успяхте да върнете назад? Всичките ми обяснения след това бяха напълно излишни....



Необходимите продукти
1/2 ч.ч. краве масло (меко)
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
2 яйца
2 с.л. царевичен сироп - аз сложих 1 с.л. петмез от фурми
2 с.л. вода
2 ч.л. ванилов екстракт
2 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. сода бикарбонат ( аз сложих бакпулвер)
1/2 ч.л. сол
120-150 г тъмен шоколад нарязан на парчета

Начин на приготвяне

1. Включете фурната да загрява на 190 С.
2. Разбийте размекнатото масло с фъстъченото масло и двата вида захар докато се получи хомогенна смес. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да бъркате, а след това и петмеза, водата и ванилията. Смесете брашното, бакпулвера и солта и добавете сухите смески към маслото и захарта. Разбъркайте добре и добавете натрошения на дребни парчета шоколад.
3. Постелете тава с хартия за печене. Със супена лъжица вземайте от сместа и оформете бисквитките като (както каза сина ми) кюфтенца.  Не ги нареждайте твърде близо, защото ще се поразширят при печенето. На стандартна тава за фурна се събират 9-10 бисквити.
4. Печете 13-14 минути и извадете бисквитите щом започне да се появява цвят по ръбовете им. Иначе ще ги изсушите и няма да са мекички. Оставете ги за минута, две на хартията, след което ги отделете и сложете на решетка да се охладят.

Да ви е вкусно!

2 коментара:

Курсове по английски език каза...

Изглежда много вкусно!

Aneliya Popova каза...

Пробвах тази рецепта - стана супер! Мерси!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...