Рецепта за бърз, лесен и неустоим шоколадов кекс.
Необходимите продукти:
4 яйца
1 и 1/4 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио (или по равни количества олио и разтопено краве масло)
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
3 с.л. (с връх) какао
1/2 ч.ч. шоколадов чипс (по желание)
За заливката:
1 шоколад (100 г)
3-4 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 180 С.
Разбийте яйцата със захарта.
Постепенно се добавете олиото, млякото и ванилията.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера и добавете към мокрите съставки като разбиете добре.
Добавете се какаото и шоколадът, объркайте. получава се доста рядко тесто, но това да не ви притеснява. Изсипете го в намаслена кексова форма.
Печете 45 минути на 180 градуса без да отваряте фурната.
Като извадите кекса от фурната, го оставете да изстине във формата за 15-20 минути и тогава го извадете от тавичката.
Глазирайте, като разтопите шоколада на водна баня с малко прясно мляко и залеете с него кекса. Оставете малко да изстине преди да го нарежете.
Да ви е вкусно!
Необходимите продукти:
4 яйца
1 и 1/4 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио (или по равни количества олио и разтопено краве масло)
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
3 с.л. (с връх) какао
1/2 ч.ч. шоколадов чипс (по желание)
За заливката:
1 шоколад (100 г)
3-4 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 180 С.
Разбийте яйцата със захарта.
Постепенно се добавете олиото, млякото и ванилията.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера и добавете към мокрите съставки като разбиете добре.
Добавете се какаото и шоколадът, объркайте. получава се доста рядко тесто, но това да не ви притеснява. Изсипете го в намаслена кексова форма.
Печете 45 минути на 180 градуса без да отваряте фурната.
Като извадите кекса от фурната, го оставете да изстине във формата за 15-20 минути и тогава го извадете от тавичката.
Глазирайте, като разтопите шоколада на водна баня с малко прясно мляко и залеете с него кекса. Оставете малко да изстине преди да го нарежете.
Да ви е вкусно!
2 коментара:
Рецептата е сгрешена. Абсурдно е при тези течности да се използва само една чаша брашно.
Направих кекса без шок. чипс и трябваше да сложа още 3 супени лъжици брашно. Стана много вкусен.
Публикуване на коментар