6.10.2014 г.

Лесен чийзкейк

Чийзкейкът е от онези сладкиши, в които се влюбваш за цял живот. Принципно има много тънкости при приготвянето му, но ако не сте особено придричиви за вида и повече държите на вкуса може да го приготвите по тази рецепта.



Необходими продукти:
500 гр. Маскарпоне
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
1 жълтък
1 ванилия
1 ч.ч. (или по-малко) пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
3/4 опаковка шоколадови бисквити Еверест
70 гр. краве масло
сладко от ягоди

1. Смилате бисквитите с блендер на трохи и ги заливате с разтопеното краве масло. Поразмесвате и разпределяте по дъното на 18 см тавичка. Вземате чаша с плоско дъно и внимателно притискате по дъното, за да се получи равен пласт.
2. Разбивате Маскарпонето, заквасената сметана, яйцата, ванилията, нишестето и пудрата захар (всички останали продукти) до хомогенна смес. Изливате течната смес върху бисквитената основа и печете в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 50-55 мин. или докато отгоре кейка леко се припече.
3. ВАЖНО! По време на печенето НЕ отварята фурната. След като приключите с печенето оставяте чийзкейка за 2 часа в топлата фурна. После вадите и като изстине - пъхате в хладилника за няколко часа - по възможност за 1 нощ.
4. Добре изстуденият чийзкейк заливате с любимото си сладко - в моя вариант от ягоди.

Да ви е сладко!

2 коментара:

Екатерина каза...

За парченце рано, рано се нареждам тук:)))) Един от любимите ми сладкиши е чийзкейка. Този тук е страхотен! Поздрави!

Stamen Nikolov каза...

Този е досущ като моя чисто визуално, иначе рецептата е различна. Много е вероятно да го пробвам!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...