tag:blogger.com,1999:blog-8646513998963059182.post2013636854124727229..comments2023-10-18T18:06:58.864+03:00Comments on Кулинарни страсти: Ризото с манатаркиIliohttp://www.blogger.com/profile/05115513628182867362noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8646513998963059182.post-53089106147881948962010-05-16T16:31:05.218+03:002010-05-16T16:31:05.218+03:00Моят скромен опит да готвя ризото със скариди: htt...Моят скромен опит да готвя ризото със скариди: http://bulpete.wordpress.com/2010/05/16/rizotoPeter Rashevhttps://www.blogger.com/profile/11472108161541276861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646513998963059182.post-25657809333932457302009-09-23T17:04:57.357+03:002009-09-23T17:04:57.357+03:00всичко е чудесно, но ако позволите една забележка ...всичко е чудесно, но ако позволите една забележка от мен - оризът басмати не е подходящ за приготвяне на ризото, най-добре е да се ползват сортове с едри и кръгли зърна, като най-добри са карнароли и арборио. Също така оризът не трябва да се мие преди топлинната обработка, за да не се загуби нишестето, което формира кремообразната консистенция на ризото :-). маслото може да се смеси с малко зехтин, а преди бульона чаша бяло вино е силно препоръчителна :-)станаха повече от една забележка, но се надявам да ме извините.ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.com