8.02.2013 г.

Салата с царевица, домати и авокадо

Една лесна и вкусна салата, която може да използвате като гарнитура или като основно ястие за лека вечеря.


Време: 10 мин.
Порции:  2 порции

Необходимите продукти:
1 ч.ч. чери домати
1/2 ч.ч. царевица
60 гр. сирене Моцарела
1 авокадо
3 с.л. зехтин
1 с.л. сок от лайм
Сол и черен пипер
магданоз

Начин на приготвяне
Сложете в купа нарязаните чери домати, царевицата и нарязаните на кубчета сирене Моцарела и 1 авокадо.
Смесете в купа зехтина, сока от лайм, солта и черния пипер и залейте салатата.
Поръсете с нарязан на ситно магданоз и разбъркайте.
Оставете в хладилник за 15 мин. преди да поднесете.

4.02.2013 г.

Котлети с горчица и салата с боб / Chops with mustard and bean salad

Искам да ви предложа една успешна комбинация от вкусове, които ви гарантират овации на масата. Опитайте!







Време: 20-25 минути
Порции: 2

Необходимите продукти
2 бр. свински котлети с кост
1 с.л. дижонска горчица
1/2 с.л. кафява захар
сол и черен пипер
1 лимон, нарязан на парчета

За бобената салата
1 консерва бял маслен боб
1 шепа магданоз нарязан на ситно
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
1 - 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 пера зелен лук, нарязани на ситно
1 ч.л. дижонска горчица

Начин на приготвяне
1. Пуснете фурната да загрява на 220 С.
2. Направете по няколко разреза по ръбовете на котлетите, за да не се огъват при печенето и ги овкусете със сол и черен пипер. Загрейте оребрен тиган и запечатайте котлетите за по 3-4 минути от всяка страна. 
3. Смесете горчицата и захарта. И намажете запечените котлети, сложете ги в тава и гипъхнете да се запекат във фурната за 8-10 минути.
4. Отворете консервата боб, оцедете течността и изплакнете боба под течаща вода. Сложете в купа и добавете всички продукти. Смесете добре.
5. Извадете котлетите. Отопете с две филийки соковете от дъното на тавата и ги използвайте като канапета, върху които да поднесете котлетите. Гарнирайте с бобената салата и парчета лимон.


--EN--

Time: 20-25 minutes
Serves: 2

Necessary products
2 pork chops with bone
1 tablespoon Dijon mustard
1/2 tsp brown sugar
salt and pepper
1/2 lemon, cut into pieces

For the bean salad
1 can white beans
1 handful of chopped parsley
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon lime juice
salt and pepper
1-2 cloves of garlic, chopped
2 stalks green onions, chopped
1 tsp Dijon mustard

Preparation

1. Turn oven broiler to 220 C.
2. Make a few cuts on the edges of the chops to prevent them of curling while cooking and season with salt and pepper. Heat a grilled pan and seal the cutlets chops for 3-4 minutes on each side.
3. Mix mustard and sugar. Spread the mixture on the grilled chops, put them on a tray and place under the oven broiler for 8-10 minutes.
4. Open canned beans, drained the liquid and rinse the beans under running water. Put in a bowl and add all the products. Mix well.
5. Remove chops. With two slices of bread soak the juices from the bottom of the tray and use the bread as a base on top of which to serve the chops. Garnish with bean salad and slices of lemon.

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...