30.01.2012 г.

Задушено пилешко със зелен лук

Времето е субективно усещане за всеки. Основната му характеристика е, че обикновено недостига. Това е така защото масово хората имат повече планове (и желания) отколкото енергия (и/или средства), за да ги изпълнят. Мисълта ми беше, че отдавна не съм писал в блога. За сметка на това БЛОГОВОДИТЕЛ набъбна до над 5000 рецепти, а моето "свободно" време се сведе до... поддържащия минимум. Не, че не готвя, просто не ми остава време да се насладя на резултатите както преди, камо ли да ги снимам и подготвя за блога. Понякога, разбира се, има и изключения. 
Тази рецепта я публикувах в БЛОГОВОДИТЕЛ преди няколко дена и вчера успях да я приготвя за вечеря. Резултатът беше много вкусен. Сладостта на портокала идеално се вписваше с гергьовденския вкус на печения лук, а пилето носеше една допълнителна лекота. Зелените маслинки бяха идеално допълнение към букета от аромати. Разликата с оригиналната рецепта бе, че предварително изкиснах малко маслините, че случих на особено солена партида.


Рецептата можете да намерите в БЛОГОВОДИТЕЛ.
Да ви е вкусно!

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...