22.11.2011 г.

Питка "Слънчево цвете"

Миналата седмица на 15-ти Христина имаше рожден ден. По случай празника реших да й направя питка, с която да почерпи колегите в службата. (Да, ако не сте разбрали още  - Христина се върна на работа). В рецептата няма нищо особено, интересното обаче е в "плетенето" на тестото. Напоследък в кулинарните блогове се върти името на Валентина Зуркан, чието въображение по отношение работата с тесто определено ме впечатли и вдъхнови за питката на Христина. 


Аз така и не успях да опитам питката, но колегите на Христина много я похвалиха. Рецептата можете да намерите в БЛОГОВОДИТЕЛ.

16.11.2011 г.

Вариация на тема пица Маргарита

Знаете ли какво е предизвикателството да готвиш с едно порастнало бебе на ръце!? Определено това е удоволствие, което човек заслужава да си причини. Така готвим с Дари - аз колкото мога, а тя в постоянен стремеж да се докопа до нещо; дръжката на тигана, някоя вилица или половин чушка. И понеже се готви предимно с една ръка сложността на рецептите спада значително. Предизвикателстовото (поредното) е с него да не спадне и качеството. И в търсене на такива качествени, бързи и лесни за приготвяне рецепти изимпровизирах тази бърза пица "Маргарита". Т.нар. импровизация е в зелените чушки, които не са част от рецептата, но паснаха удивително добре в цялостното усещане и вкус. 

Рецептата и необходимите продукти можете да видите в БЛОГОВОДИТЕЛ

Оризови топки (с моцарела)

Това е една от много успешните рецепти, които приготвям напоследък по няколко пъти. Идеална е за оползотворяване на недоизяден ориз. ...